MenuZoek

Buurtsoap

In 2021 bestond Nieuwegein 50 jaar en hoe kan dit beter gevierd worden dan met ons eigen verhaal? Daarom is door DE KOM een buurtsoap gemaakt! Van verschillende verhalen en anekdotes uit de wijken werd een script gemaakt: ‘Geina, de buurtsoap’. Een verhaal vol humor en cliffhangers, met misverstanden en zaken die gruwelijk uit de klauwen lopen. Met alle vooroordelen die over de stad gelden, maar vooral ook alle liefde en de mooie plekken. Kortom: een komische en licht absurdistische ode aan de stad Nieuwegein. Na de première op 18 december in DE KOM is Geina in verschillende afleveringen online gekomen. De soap is samen gemaakt met theatermaker Oscar Kocken, schrijver Lucas de Waard, regisseur Ruut van der Beele én natuurlijk de inwoners van Nieuwegein.

GEINADEBUURTSOAP.NL

Geina heeft een eigen website! Wil je meer weten over de totstandkoming van deze soap, de nieuwtjes, de cast en de achtergrondverhalen? Kijk dan op GEINADEBUURTSOAP.NL. Hier zijn ook de links naar de afleveringen te vinden.


‘Geina, de buurtsoap’ is mede mogelijk gemaakt door 50 jaar Nieuwegein, Prins Bernhard Cultuur Fonds, Stichting VSBFonds en de business partners van DE KOM.