MenuZoek
Schildering in de Noordstedetunnel

Linda Blankenstein: "Nieuwegein en ik zijn samen opgegroeid"

In 1975 kwam de familie Blankenstein in Nieuwegein wonen. Op de Ritsemalaan in Wijkersloot. "Ik vond het er meteen geweldig", zegt Linda (51). "We kwamen van een flat in Overvecht en nu hadden we ineens een echt huis met voor iedereen een eigen kamer. En ik kreeg ook nog de grootste kamer. Daar moesten wij als kinderen om loten en dat won ik dus. Tot mijn grote verbazing, want ik win verder nooit iets". De basisschool waar Linda naar toe ging was de toen nog bestaande Nicolaasschool in Wijkersloot. "Die was aan ’t eind van onze straat en ik had al gauw vriendinnetjes, er was veel speelruimte en veel groen. Al die ruimte maakte na onze flat in Utrecht veel indruk op me."

Weiland rond de school

Na de basisschool ging Linda naar het Cals College. “Ook aan die tijd heb ik heel goede herinneringen, het was een fijne school. Je kunt het je nu niet meer voorstellen maar rondom de school was toen alleen nog weiland. Met achter de school een sloot waarin ik nog eens een schoen verloren ben. En we hadden een heuse discotheek in Nieuwegein, Flash, waar ik als puber dankbaar gebruik van maakte.” In die tijd zag Linda ook Cityplaza ontstaan. “Dat was ook heel fijn want nu hoefden we niet meer helemaal naar Utrecht voor een nieuwe spijkerbroek of jurk.”

Ruim en groen

Linda is altijd in Nieuwegein blijven wonen, net als haar ouders. “In Nieuwegein heb je alles. Het is er ruim en groen, er zijn prima winkelcentra, we hebben een mooi theater, een uitgebreid verenigingsleven en met de fiets ben je ook zo op het platteland. Je kunt hier rustig en betaalbaar wonen terwijl je toch zo in de grote steden bent. Wat wil je nog meer? Ok, het zou fijn zijn als er wat meer uitgaansgelegenheden voor jongeren zouden zijn en wat meer unieke speciaalzaken, maar verder heeft Nieuwegein voor mij heel veel pluspunten.”

Veel plezier

Als Nieuwegein straks vijftig jaar bestaat, zal Linda dat zeker meevieren. “Nieuwegein en ik zijn samen opgegroeid. We mogen met z’n allen best wat trotser zijn op onze stad en hoe die zich in de afgelopen halve eeuw heeft ontwikkeld. Een feestje is zeker op zijn plaats, ik hang de slingers wel vast op.”