MenuZoek
Schildering in de Noordstedetunnel

Claudia en Margreet van Holsteijn

Margreet, de moeder van Claudia, borduurde het wapen van Jutphaas, Vreeswijk en Nieuwegein. Claudia en Margreet vertellen meer over hun leven in Nieuwgein en het verhaal achter het borduurwerk.

Claudia

"Ze deed goed onderzoek voordat ze aan een creatief project begon, want ze wilde het wel goed doen."

Claudia vertelt: "In 1975 ben ik geboren in Jutphaas-Wijkersloot en daar heb ik tot mijn 19e gewoond. Het was eenb  rustige groene wijk met veel kinderen. We speelden altijd samen buiten en als kind vond ik dit geweldig. Mijn broer en ik zaten op basisschool De Klimop."

De borduurwerken van mijn moeder

"De drie borduurwerken van de wapens van Jutphaas, Vreeswijk en Nieuwegein hingen zeker 25 jaar langs  de trap. Mijn moeder tekende zelf de patronenen zocht de kleuren uit. Ze vroeg aan de gemeente aanvullende informatie over de kleuren. Mijn creatieve moeder was niet alleen bezig met borduren, maar ook met quilten en schilderen. Toen we kinderen waren  maakte ze ook voor mijn broer en mij kleding.

Mijn moeder heeft ook jaren als pedicure gewerkt. Ze ging op de fiets met haar grote pedicurekoffer achterop, op pad naar haar klanten."

Margreet

Margreet vertelt: "We zijn in 1971 in Nieuwegein komen wonen, eerst in een flat en daarna kochten we een huis met tuin. Mijn man werkte op het laboratorium van De Henkel, de zeepfabriek. De buurt waarin we woonden en Claudia en haar broer Mattijs zijn opgegroeid was prettig met fijne buren. We woonden vlakbij het Makadocentrum en later kwam daar het nieuwe stadscentrum bij.  Vorig jaar zomer ben ik naar een appartement in De Meern verhuisd, ik heb dus 50 jaar in Nieuwegein gewoond.

Vroeger was ik pedicure. Ik vond het belangrijk om voeten te verzorgen, zodat mensen weer goed konden lopen.  Ik heb naast het borduren ook veel schilderijen gemaakt.  Lang geleden heb ik een schilderij gemaakt van een vogel die een bij probeert te vangen met zijn snavel."

Zo te horen is Margreet een gezellige creatieve vrouw.