MenuZoek
Schildering in de Noordstedetunnel

Sjoerd Visser: beeldend kunstenaar

Sjoerd Visser woont sinds 1982 in Fokkesteeg. Hij was werkzaam in het voorgezet speciaal onderwijs en is inmiddels met zijn welverdiende pensioen. Daarnaast is hij ook beeldend kunstenaar. Zo nam hij deel aan de kunstroute Nieuwegein. Een creatieveling dus. En zo ook één van zijn meest recente projecten, ‘Project 1296’.

Sjoerd vertelt: "Nieuwegein heeft heel veel te bieden. Terwijl er vaak gezegd wordt, jullie in Nieuwegein?? Getver. Het tegendeel is echter zo waar!!!! Oud en nieuw zijn prachtig versmolten in een mooie nieuwe stad en omgeven door een schitterend decor van landerijen, waterwegen , oude dorpen, Hollandse waterlinie en nog veel en heel veel meer. Ik kom het tijdens mijn Project 1296 ( de foto’s met de blokken) allemaal weer tegen. Het “Project 1296” is ontstaan uit het idee dat je met 4 dobbelstenen in theorie 1296 cijfercombinaties kan gooien.

Ik heb dat vertaald naar op 1296 plekken de blokken neerzetten ( wel allemaal verschillende kleurvlakken die ik ook regelmatig ververs ) vooral in mijn directe omgeving ( lees Nieuwegein) Deze foto’s ( en previewfilmpjes ) plaats ik momenteel elke dag sinds 4 weken op Instagram (@sjoerd_nieuwegein). Dus mijn blokken maken een tijdreis door en langs oud en nieuw Nieuwegein. Uiteindelijk wil ik prints gaan maken op foam-borden van een selectie en deze strak inlijsten."

Bekijk hieronder een selectie foto’s die Sjoerd heeft gemaakt. Hij is ook naar de Eyecatcher geweest en heeft daar ook een mooi plaatje geschoten. Voor meer toffe foto’s van Sjoerd, neem een kijkje op zijn Instagram pagina.