MenuZoek

Henny Doornekamp van Broodje Natuurlijk

Bij Broodje Natuurlijk kun je terecht voor broodjes, lunches en catering. Je kunt ook afhalen en laten bezorgen. Alle producten zijn huisgemaakt met pure ingrediënten en zoveel mogelijk biologisch, uit de streek en geïnspireerd op het seizoen.

Half maart ging de lockdown van kracht. Wat heb je gedaan om er het beste van te maken?

“Onze zaak moest vanwege de landelijke coronamaatregelen dicht. Bezorgen mocht nog wel, maar we zitten op een bedrijventerrein en bijna alle ondernemingen waren gesloten. Er kwamen dus geen bestellingen binnen. Na twee weken zijn we wel weer open gegaan voor afhalen, dat mocht toen weer.  Maar het bleef rustig. Normaal is het druk, die levendigheid misten  we enorm. Langzaamaan ging een aantal bedrijven weer open en werd de aanloop groter. Mensen hadden genoeg van het thuiswerken en wilden weer gezellig wat afspreken tijdens een lunch, want het contact werd erg gemist.

“Ik kreeg het advies van een aantal mensen om me nu meer te richten op de particuliere markt, voor afhalen en bezorgen.  Maar dat wil ik niet. Er zijn genoeg collega horecabedrijven voor die doelgroep. Zij hebben het ook ontzettend  moeilijk in deze tijd. Ik wil niet in hun vaarwater gaan zitten. Je moet elkaar wel respecteren.”

“Op 1 juni mocht mijn terras weer open. Dat vond ik echt heel fijn. Het ziet er natuurlijk ook een stuk gezelliger uit als er mensen zitten. En dat trekt ook weer andere bezoekers aan.

Via Facebook besteed ik continue aandacht aan onze zaak. Dat we bezorgen en dat je ook bij ons kunt afhalen en gezellig kunt zitten, want we houden ons aan alle regels."

Koop je zelf lokaal?

“Ik koop zoveel mogelijk lokaal en als het kan biologisch. Mijn fruit haal ik bij Van der Grift en groenten, vlees en vleeswaren (biologisch) bij de groothandel. Ik wijk niet van mijn concept af, ik ga geen goedkopere producten inkopen om daar geld mee te besparen.”

Welke tip wil je delen met andere lokale ondernemers?

“Houd vast aan je concept, dat maakt sterk, blijf daar trouw aan.”

Adresgegevens en website

Broodje Natuurlijk, Plettenburg 6 in Nieuwegein
www.broodjenatuurlijk.nl