MenuZoek

Ilja Jansen van De Ruilfabriek

De Ruilfabriek is een Conceptstore in Cityplaza. Ondernemers kunnen er een plek huren om hun duurzame handgemaakte producten te verkopen zoals woonaccessoires en lifestyleproducten. Je kunt er een fijne flexplek huren of vergaderruimte, en er worden workshops gegeven. De naam, De Ruilfabriek, roept vragen op, ‘Ruilen is een breed begrip, wij ruilen kennis, ideeën, ruimte en fun, bovendien is geld ook een ruilmiddel’, aldus oprichtster Ilja Jansen.

Online heel actief aan de slag

“We vierden onze grootste opening op 1 maart en twee weken later gingen we dicht. De store draait volledig op vrijwilligers en een deel behoort tot een kwetsbare groep. Daarom vonden we het niet verantwoord om open te blijven. We zijn online heel actief aan de slag gegaan. Zo organiseerden we online creatieve workshops met onze ondernemers, een bingo met leuke prijzen die door ondernemers in De Ruilfabriek werden aangeboden. De benodigde materialen bezorgden we bij deelnemers thuis. Ook doen we buiten De Ruilfabriek allerlei mooie acties om bekendheid te geven aan De Ruilfabriek.  Zo hebben we samen met een aantal vrijwilligers een kunstwerk van vintage meubels gemaakt op het plein van Cityplaza. Vanaf 1 mei is de winkel weer beperkt open, op woensdag, vrijdag en zaterdag, dus organiseren we ook weer fysieke workshops. De openingstijden proberen we bij voldoende vrijwilligers weer steeds meer uit te breiden.

Koop je zelf lokaal?

"Ik koop zelf zoveel mogelijk lokaal. Zoals bij de Primera op Macadocentrum, de bloemist op de Nedereindsweg en de bakker en groenteboer op Hoogzandveld. Ook werk ik het liefst met lokale ondernemers samen. Als iets gedrukt moet worden bijvoorbeeld doe ik dat altijd bij een drukkerij in Nieuwegein."

Welke tip wil je delen met andere lokale ondernemers?

 “Pak je kansen in deze tijd en wees creatief. Wees niet bang voor je concurrent, maar zoek de samenwerking op.”

Adresgegevens en openingstijden

De Ruilfabriek, Winkelcentrum Cityplaza, Plein 114 (rechts bovenaan de roltrappen)

Open op woensdag, vrijdag en zaterdag van 12.00-17.00 uur. (openingstijden worden langzaam uitgebreid) Blijf social media volgen voor de actuele openingstijden.

www.deruilfabriek.nl