Museum Warsenhoeck

Foto's: Neeltje Kleijn

Addy Neijmeijer, vrijwilliger bij Museum Warsenhoeck

“Het verleden leeft”

Bij Museum Warsenhoeck kom je alles te weten over de geschiedenis van de voormalige dorpen Jutphaas en Vreeswijk. Ook kun je archeologische vondsten bekijken en oude prenten, foto’s en films. Op de zolder exposeert elke keer een andere kunstenaar zijn of haar werk en er zijn tijdelijke exposities rond een bepaald thema.

Je kijkt je ogen uit!

“Het museum heeft een uitgebreide vaste collectie die in een tijdlijn is opgebouwd. Dat geeft een mooi beeld vanaf de periode van de archeologische vondsten op het Klooster tot aan het ontstaan van Nieuwegein in 1971. Volgend jaar komen de laatste 50 jaar erbij want dan bestaat de stad 5 decennia. Er is een plek ingericht waar je films kunt kijken over de historie van Nieuwegein. Twee keer per jaar is er een foto-expositie met foto’s uit onze vast collectie. Nu kun je foto’s bekijken van monumenten in Jutphaas en Vreeswijk. Op de kunstzolder is momenteel grafisch werk te zien van Christine de Boer. En de expositie Modellen laat zien hoeveel verschillende betekenissen dat woord heeft. Er is dus heel veel te zien. Wil je Nieuwegein beter leren kennen? Dan moet je ons zeker een bezoekje brengen!”

Sinds 13 juni weer open

“De deuren zaten drie maanden dicht in verband met de coronamaatregelen. Achter de schermen zijn we wel actief gebleven. Onder  meer met de productie van artikelen voor ons tijdschrift Cronyck de Geyn. Maar sinds 13 juni zijn we gelukkig weer open! Op zaterdag en zondag van 14.00 – 16.30 uur. Reserveren is nodig en kan via de website. We gaan ook andere dingen weer oppakken zoals de Open Monumentendag in september, de najaarslezing in de bibliotheek en onze jaarprogrammering.”

Heb je tips voor een leuke activiteit in Nieuwegein?

“Het Buitenmuseum, 54 beelden en kunstobjecten die op verschillende plekken in de stad staan. De beelden staan in een boekje waarin ook de locaties zijn aangegeven. Het boekje kun je gratis afhalen bij de receptie van het Stadshuis. Een leuk doel om een wandeling te maken.” www.nieuwegein.nl/beeldendekunst.

Bezoekersinformatie

Reserveren is tegenwoordig nodig en dat kan via de website  Bezoek is mogelijk in twee tijdsblokken van 14.15 – 15.15 uur en van 15.30 – 16.30 uur.  Per tijdsblok kunnen wij 6 bezoekers ontvangen. Er kunnen geen groepsbijeenkomsten worden gereserveerd. Wij houden ons aan de voorschriften van het RIVM en de spelregels die op het Natuurkwartier gelden. Houd er rekening mee dat de toiletten gesloten zijn. Vergeet niet het reserveringsformulier mee te nemen naar het museum.

Adres en contactgegevens  

 

Museum Warsenhoeck

Natuurkwartier – Geinoord 11
3432 PE  Nieuwegein
T 030 – 60 500 90

E info@museumwarsenhoeck.nl

www.museumwarsenhoeck.nl