MenuZoek

Creativiteit bij Broodje Natuurlijk

“Veel bedrijven hebben geen eigen catering meer in huis en komen nu bij mij voor broodjes en lunches. We bezorgen en je kunt afhalen. Ik heb er zelfs een nieuwe klant bij gekregen, een grote scholengemeenschap."

Bij Broodje Natuurlijk kun je terecht voor het afhalen en laten bezorgen van broodjes, lunches en catering. Alle producten zijn huisgemaakt met pure ingrediënten en zoveel mogelijk biologisch, uit de streek en geïnspireerd op het seizoen.

 

Een half jaar eerder spraken we Henny ook over zijn bedrijf in coronatijd. Hoe is het sindsdien gegaan?

“Mijn zaak draait redelijk goed, het valt me niet tegen. Ik zit nog lang niet op het oude niveau van voor de crisis maar ik heb er vertrouwen in. Eerder dit jaar moest ik helaas mijn vier medewerkers ontslaan, nu zijn drie daarvan weer terug in dienst. Dat is een goed teken natuurlijk.”

Nieuwe klant erbij

“Veel bedrijven hebben geen eigen catering meer in huis en komen nu bij mij voor broodjes en lunches. We bezorgen en je kunt afhalen. Ik heb er zelfs een nieuwe klant bij gekregen, een grote scholengemeenschap. Als ik het zo kan blijven uitzingen, ga ik het redden. Ik ben positief gestemd want er is licht aan de horizon. Een goed werkend vaccin komt dichterbij en daarmee is het einde van de crisis in zicht.”

Eerder open voor ontbijtjes

“Je moet creatief zijn en echt anders gaan denken om te overleven. Veel zaken blijven langer open, tot in de avonduren. Ik doe juist het tegenovergestelde en gooi de deuren ‘s ochtends eerder open, speciaal voor ontbijtjes. Dat is echt een succes! Er zijn veel bouwprojecten in de buurt. De bouwvakkers beginnen erg vroeg en komen voordat ze aan het werk gaan eerst bij mij een ontbijtje halen. Daarnaast ben ik met kadobonnen gestart. Dat loopt ook goed.”

Heb je nog speciale acties voor de feestdagen?

“Nee want ik ben gesloten tussen kerst en oud en nieuw. De meeste bedrijven zijn die weken ook dicht en de school heeft kerstvakantie. Dan is er te weinig bedrijvigheid. Vanaf maandag 4 januari sta ik weer klaar voor de ontbijtjes en de lunches.”

Heb je nog een goede tip voor jouw collega ondernemers voor het nieuwe jaar?

“Blijf bij je concept. Ga niet ineens goedkoper inkopen doen om kosten te besparen. Beknibbel niet op kwaliteit. De coronacrisis gaat ook een keer over, dat einde is in zicht, dus blijf kwaliteit leveren.”

 

Broodje Natuurlijk

Plettenburg 6 in Nieuwegein

www.broodjenatuurlijk.nl