MenuZoek

Omdenken op Fort de Batterijen

Ondernemer Martijn Geerdes van Fort de Batterijen bouwt zijn vergaderlocatie tijdelijk om tot tv-studio. Benieuwd welk programma daar nu wordt opgenomen voor SBS6 en zijn verhaal?

Hoe zijn de afgelopen maanden voor jou en jouw onderneming geweest?

“Voor evenementenbedrijven zoals de onze, met name gericht op de locatie dan nu, is het een tijd waarin je continu moet schakelen. De maatregelen veranderen continu, daar moet je telkens op anticiperen en flexibeler zijn, want dat verwachten klanten ook van je. Want ook de klant weet niet goed waar ze aan toe zijn. We zijn als onderneming een stuk afgeslankt; we hebben helaas afscheid moeten nemen van een aanzienlijk deel van het team. Om ervoor te zorgen dat onze lasten zover mogelijk teruglopen. Maar tegelijkertijd probeer je wel te zoeken naar de dingen die er dan wél zijn. Ook leer je veel van een crisistijd. Doordat je een heel bedrijf moet gaan afschalen en zonder business zit, kun je wel weer opnieuw gaan nadenken over nieuwe tijden en gaan we ons concept voor bijvoorbeeld 2021 opnieuw neerzetten. Daar is nu tijd voor, dus maken we gebruik van deze tijd. Alles gericht op de markt die we opnieuw hopen te kunnen bedienen; de kleine en middelgrote congressen.

Omdenken in coronatijd; veel ondernemers kunnen niet anders. Hoe heb jij dit toegepast in jouw onderneming?

“Wij zijn normaal gesproken een zakelijke evenementenlocatie en zijn andere dingen gaan doen. Vergaderingen komen op ons pad; afstanden worden groter, dus kiezen mensen voor onze locatie. Deze zomer hebben we ook een terras geëxploiteerd; wat natuurlijk heel anders is dan normaal. Daar hebben we al onze collega’s voor ingezet, die eigenlijk heel andere kwaliteiten hebben. We zijn pizza’s gaan bakken, iets wat we voorheen nooit deden. Het zomerterras is een redelijk succes geweest; veel Nieuwegeiners hebben ons weten te vinden, dus dat was erg leuk! We hebben ook de uitdaging en oplossing gezocht in het exploiteren van onze ruimte op andere manieren, want Fort de Batterijen is natuurlijk een prachtige locatie.”

Momenteel wordt de talentenjacht (...) opgenomen in de loods van Fort de Batterijen. Hoe is SBS-6 bij jullie terechtgekomen?

“Zo kwam inderdaad ook het tv-programma “Klein, maar fijn” met Jan Versteegh (links op de foto) op ons pad. SBS-6 was op zoek naar een speciale locatie, iets in de vorm van een loods. Ze waren gelijk enthousiast toen ze kwamen kijken bij ons op het fort. Fort de Batterijen is natuurlijk een levendige plek met veel groen, wat een mooie toevoeging is aan de sfeer van het programma. Naast wat extra inkomsten, levert dit ook positieve exposure op voor 2021, dus dat is ook mooi meegenomen.”

Heb je nog speciale acties voor de feestdagen?

“Met de feestdagen zijn we dicht. De opnames lopen tot 19 december, en dan gaan we met z’n allen lekker welverdiend met vakantie. Wel hebben we onlangs een prachtige fotoshoot gehouden op het terrein, dat draaide om het thema ‘nieuwsjaarborrel’. Hopelijk dat we die voorzichtig aan weer in februari kunnen organiseren; met een tentje erbij, haardvuurtje, marshmallows, glühwein en een bubbeltje. Daar verheugen we ons erg op. De foto’s van de shoot worden binnenkort gepubliceerd en hopen daar veel zakelijke aanvragen op te ontvangen.”

Heb je een nieuwjaarswens of tips voor andere ondernemers?

“Het is van belang om altijd positief te blijven en kansen te creëren. Tegelijkertijd is het ook wijs als ondernemer om te accepteren dat er geen kansen meer zijn en daar op tijd op te anticiperen. Bij ons is dat gelukkig niet aan de hand, en kunnen we nog kijken naar mogelijkheden. We gaan uit van een zomer zoals dit jaar en baseren daar ons bedrijfsmodel op zodat we in alle gevallen een gezonde bedrijfsvoering kunnen realiseren.

Dus blijf positief en creëer kansen. Maar wel met in het achterhoofd dat we nog een tijdje met maatregelen te maken hebben, hoe jammer dat ook is.”