MenuZoek
Nieuws

Restaurant Lokaal

Heb jij al gehoord van Restaurant Lokaal in Nieuwegein? Eind vorig jaar is Restaurant Lokaal geopend: een leerrestaurant waar studenten van het Horeca & Toerisme College van het ROC in Nieuwegein worden opgeleid in een levensechte setting. De studenten kiezen voor een bruisend vakgebied waarin (straks weer) meer dan voldoende werk is. Nu kunnen ze helaas geen gasten ontvangen, maar zodra de horeca weer open mag staan de studenten te trappelen om de inwoners van Nieuwegein te ontvangen. Restaurant Lokaal is klaar voor de toekomst!

Na een ingrijpende verbouwing van het gebouw is het College, met o.a. een leerrestaurant en drie keukens, sinds eind vorig jaar helemaal klaar voor de toekomst. Helaas is het restaurant nog niet open voor gasten, maar de praktijklessen gaan wel door. De studenten van de opleiding Gastheer/Gastvrouw en Manager/Ondernemer kunnen niet wachten om weer in het leerbedrijf aan de slag te gaan. In het leerrestaurant worden ze opgeleid in een levensechte setting; dat betekent dat de horecastudenten het restaurant grotendeels zelfstandig runnen.

We spraken met Talitha Wouterse, student Horeca & Toerisme, over haar keuze voor deze opleiding en haar droom: een eigen restaurant openen.

Waarom heb je voor deze opleiding in Nieuwegein gekozen?

“Omdat ik later ook een eigen onderneming zou willen starten; iets van een à la carte restaurant; lekker eten, niet te sjiek. Door Restaurant Lokaal leren we lessen in de praktijk, waaronder keuken en bediening. Ik vond het zo’n leuke uitstraling hebben, het hele gebouw en ik had goede verhalen gehoord. Hier kun je nu in de praktijk oefenen en kijken of je het zelf wat vindt. Proefdraaien voor het “echte werk” en we mogen zelf dingen ondernemen en eigen initiatieven inbrengen.”

Wat voor praktijklessen volg je nu?

“De ene week sta je in de keuken en de andere week sta je in de bediening. Nu zijn er ondernemersweken, zodat leerlingen hun eigen onderneming mogen proberen in het restaurant. Het is zoals precies in de praktijk.”

Wat vind je zo leuk aan de horeca?

“Contact met de gasten; je weet nooit wie er komt of hoe druk het zal zijn. Het is sociaal werk met mensen in een gezellige omgeving. We mogen nu intern leerlingen en docenten uitnodigen, maar je leert wel het meest als er “échte” gasten zijn. Ik hoop dus dat we z.s.m. weer open mogen!”

Zij en de andere studenten leren dus in een supertoffe praktijkomgeving, waar hun gasten kunnen eten en drinken voor verrassend lage prijzen. Hopelijk kunnen de studenten snel weer aan de slag! Houd in de tussentijd hun socials in de gaten:

Facebook

Instagram

Of zou je zelf willen studeren aan het Horeca & Toerisme College in Nieuwegein? Meld je dan aan voor de online open avonden via https://www.rocmn.nl/online-open-avonden-7-tm-10-juni