Reisbureau Acire

Foto's: Neeltje Kleijn

Erica Dankmeijer van Reisbureau Acire

“Als ondernemer kun je niet bij de pakken neer gaan zitten”

Het is nog even dromen van een cruise in de Caribbean, een rondreis door Azië of een huwelijksreis naar een paradijselijke locatie, maar als het weer kan, dan regelt Erica het allemaal voor je. Nu kan je al wel reizen naar diverse landen in Europa met code geel.

Het leukste reisbureau op zolder

“Ik heb mijn hart verpand aan reizen. Vanaf het moment dat ik voor het eerst zonder mijn ouders op vakantie ging naar Sri Lanka was ik verkocht. Inmiddels heb ik bijna de hele wereld gezien. Er zijn zoveel prachtige plekken. Het was voor mij dan ook niet moeilijk om te beslissen wat ik beroepsmatig wilde. In 2001 ben ik gestart met mijn reisbureau in Nieuwegein. Eerst mobiel aan huis, daarna 13 jaar in een fysiek pand en nu sinds 4 jaar weer aan huis. Ik heb een heerlijke werkplek ingericht op zolder. Alles gebeurt tegenwoordig online. Klanten weten mij te vinden via mijn websites, app, mail en telefoon. En natuurlijk kunnen ze altijd een afspraak maken.”

Vakantiebestemmingen

“Je kunt bij mij terecht voor alle reizen van grote touroperators zoals TUI, Oad en De Jong.

Mijn specialisatie is Azië, dat is mijn grote liefde. Onder de naam Delta Holidays bied ik individuele rondreizen aan. Ik heb veel in Azië gereisd en ken veel lokale reisbureaus en agentschappen. Daardoor kan ik je een goed advies geven. Daarnaast organiseer ik via Gayaway  reizen voor de moderne gay toerist.”

Niet bij de pakken neerzitten

“Toen was daar ineens corona. Schrikken natuurlijk! In totaal heb ik 64 reizen geannuleerd en bijna alles daarvan verplaatst naar volgend jaar. Maar als ondernemer kun je niet bij de pakken neer gaan zitten. Ik heb mijn website voor Delta Holidays onder de loep genomen en besloten een SEO-cursus te gaan doen. Dat helpt om je organisatie hoger in Google te laten verschijnen. En ik heb voor het eerst een blog geschreven. Mijn onderwerp? De SEO-cursus! Via deze link kun je de blog lezen: https://tinyurl.com/ybw38abl.

Sinds kort is reizen binnen de EU weer mogelijk. Toch boeken weinig mensen een vliegvakantie omdat ze huiverig zijn voor corona in het vliegtuig.”

Heb je tips voor een leuke activiteit in Nieuwegein?

Maak eens een wandeling door Vreeswijk. Ik vind de Museumwerf ook erg leuk maar die is gesloten t/m eind augustus. Je kunt wel met een groep komen op afspraak. En lunchen bij brasserie Het Raadhuis, daar heb je een geweldig uitzicht over het water”.

Acire is aangesloten bij SGR, SGRZ , het Calamiteitenfonds en het ANVR.

Adres en contactgegevens

Acire Reisbureau

Meindert Hobbemahage 29

3437 KJ Nieuwegein

T 030-63 00 800 | Whatsapp/mobiel  06-201 22 649

E nieuwegein@reisbureau-acire.nl

Facebook: www.facebook.com/ReisbureauAcire

www.reisbureau-acire.nl | www.deltaholidays.nl | www.gayaway.nl