MenuZoek
Schildering in de Noordstedetunnel

Expositie 50-jarige Lunch

Voor het 50 jarige bestaan hebben een aantal inwoners uit de gemeente Nieuwegein een foto ingestuurd met daarbij een bijzondere herinnering aan de locatie.

Deze foto's hebben wij nagemaakt op dezelfde plek, kijk hieronder voor het eind resultaat!

Ivonne Dentjens

In de jaren tachtig zaten we bij de carnavalsvereniging “De Molenkruiers” die gevestigd was in de Lantaarn in het oude Jutphaas.

Op de foto is te zien de optocht die rijdt door de Pr. Dr. Bakkerlaan in Jutpaas. Op de carnavalswagen de Raad van Elf en ik als jeugdprinsesje onder de paraplu. We strooiden snoep en overal waren er mensen verkleed op straat en was het gezellig.

Op de andere foto zie je ons huis op de Pr. Dr. Bakkerlaan 32. Mijn moeder was dat jaar Prinses van de carnaval en het huis was versierd. Het programma van de carnavalsweek geplakt op het raam! Het was altijd één groot feest in deze tijd bij Huize Dentjens!

Monique Desiree van Oort- van Drie

Het is er 1 uit ons trouwalbum. Het is het kippebruggetje in Vreeswijk. Genomen op 24 januari 1992.

Sandra Franssen-Stekelenburg

Hierbij een foto van de dag dat ik geboren ben en voor het eerst thuis kwam. Deze foto is voor mijn ouderlijk huis, M. da Costalaan te Nieuwegein, vanuit onze voortuin genomen. Je ziet nog net de mooie tulpen staan. Aan de overkant, in de flat helemaal op de hoek linksboven, woonde mijn opa en oma. Ik kon het dan ook niet laten om zelf ook een foto van nu te maken op dezelfde plaats (met uiteraard mijn foto in de hand). Hoe leuk is het om te zien dat er nog steeds tulpen in de voortuin staan en de boom inmiddels heel groot is geworden. Ik mag me gelukkig prijzen dat mij moeder nog steeds hier woont en ik nog lekker van mijn ouderlijk kan genieten!

Nicole Verbeek-Kragten

De Kruyderlaan waar ik en mijn zus zijn geboren met uitkijk op groen maar waar Cityplaza staat. De andere foto is de Marisplantsoen waar ik vanaf mijn 2e jaar heb gewoond. Op de foto kijk je uit op Boerderij De Middenhof. Toen was het nog een gewone boerderij en was het bewoond. Wat open ligt is waar ons huis werd gebouwd en waar nu het fietspad langsloopt.

Karin Beenen

Jaap-Jan Pepping

Ik heb geen eigen foto’s maar de reden waarom ik 23 jaar geleden in Nieuwegein ben komen wonen, vanuit Castricum vandaan, was omdat ik een baan kreeg bij een bedrijf (OfficeCom later OpenText) wat toentertijd zat gevestigd in een kantoorpand aan de Meentwal in Nieuwegein. Jarenlang dezelfde route door Nieuwegein, eerst voor mijn werk en later af en toe om mijn kinderen naar het Cals College te brengen. Nu is dit kantoorpand omgebouwd tot kleine woningen, zoals zoveel kantoorpanden in Nieuwegein. Toch blijf ik het nog steeds zien als mijn oude werkplek om dat de buitenkant eigenlijk niet veranderd is. Er zijn alleen balkons toegevoegd.

Gertie Lintjens

Ik woon wel in een van de mooiste oude huizen van Nieuwegein en toevallig kreeg ik laatst deze foto toegestuurd. Gemaakt tijdens de wielerronde in 2008, dus waarschijnlijk eind augustus. Ik was  toen 7 maanden zwanger van onze jongste zoon Kristof en we woonden net in het huis (waar de verbouwing nog in volle gang was), hoogstens week of 2, maar denk nog korter. Naast mij mijn man Robert en onze oudste zoon Niklas. Dit is onze eerste foto samen in de Herenstraat en ik wist niet eens dat hij bestond. De foto is gemaakt door de partner van mijn beste vriendin Marleen die op nr. 4 woont.  Hij kwam hem per toeval tegen en realiseerde  zich dat ons gezin erop stond. Ten tijde van de opname kende ik Ad en Marleen niet eens en had ik nooit kunnen vermoeden dat zij mijn beste vriendin zou worden. Jaar daarop beviel zij van haar oudste dochter en zijn we bevriend geraakt. Nu heb ik het grote geluk dat ik op een van de mooiste plekjes van Nieuwegein woon met mijn beste vriendin als buurvrouw, wat wil je nog meer?

 

Bianca Ouwerkerk- Valkenburg

Bij deze een oude foto van Vreeswijk. Dit moet ongeveer rond 1980 geweest zijn. Toen kon er nog op het kanaal geschaatst worden. Ik sta zelf ook op deze foto samen met mijn zus. Mooie herinnering!

Marielle Leutscher

Op 2 oktober 2013 zijn we getrouwd en zijn er foto's gemaakt in Vreeswijk. Bijgaand een foto op de brug bij de Oude Sluis in Vreeswijk. Dit is een blijft een mooi plekje in Nieuwegein. Dit was voor ons een hele bijzondere en moeilijke dag. Mijn moeder lag toen terminaal thuis met longkanker. Wij zijn toen in mijn ouderlijk huis bij mijn moeder en naaste familie getrouwd waarna de foto's in Vreeswijk zijn gemaakt. Twee dagen later is ze helaas overleden. Zo fijn dat we dit nog samen met haar hebben mogen meemaken.

Arjan van Eck

Maar als er dan toch een plekje en een evenement is in Nieuwegein waar mijn man mooie herinneringen aan heeft dat is het de Sluizenloop in Vreeswijk. Dit is voor ons altijd een familie-gebeuren. Tijdens de Sluizenloop wordt er hard gelopen (de sport van mijn man en kinderen en ook ik doe recreatief mijn best) en op een hele mooie locatie, namelijk Vreeswijk. Het zijn dan wel geen oude foto's die ik heb toegestuurd, maar wel dierbare foto's. Een foto is van de start. Het geeft een overall indruk van de start op Vreeswijk. Een foto is een foto van mijn man (in het groene shirt) bij de finish. Toevallig staat daar ook zijn beste vriend Anton op (blauwe shirt). Anton is ook dit jaar 50 geworden en geboren in Nieuwegein. Zij hebben samen op de Bernard Mavo gezeten. Anton woont nu in Houten.

Mireille Huibers-Henst

Voor mij is Groningenhaven 7 een bijzondere plaats in Nieuwegein. Ruim 20 jaar geleden ben ik voor mijn werk naar Nieuwegein verhuisd. Met veel plezier werk ik sindsdien bij KWR in een groene omgeving op industrieterrein Plettenburg-De Wiers. In 1972 is KWR gestart met de werkzaamheden in Nieuwegein, als dependance van Kiwa uit Rijswijk. In de jaren die volgden is KWR uitgegroeid tot een volwaardig bedrijf met een goede band met de gemeente Nieuwegein. Bijgevoegde foto’s geven daar een impressie van. Gebouw in vroeger jaren. Vanaf 2011 heb ik projectleider mogen werken aan de Nieuwbouw van KWR, een gebouw om trots op te zijn, waar onze collega’s met veel plezier in een ruime, lichte en groene omgeving samenwerken

Diederik Slot

Wil van Luijn- van der Kant

De vrijmarkt op de hoek van de Mondriaanlaan. Het is een foto van een aantal jaren geleden dus niet heel oud maar aan Koningsdag in Nieuwegein op het Muntplein koester ik mooie herinneringen.

Gabrielle Lalleman

Mijn moeder is opgegroeid op de Reyerslaan, Nieuwegein. Daarvan hebben ze alleen de fundering foto nog.

Christel Hoeflaken

In het laatste geval zou ik een oude foto van kasteel Rijnhuizen kiezen omdat ik hier al bijna 7 jaar bijna dagelijks langs fiets op weg naar mijn werk en elke keer weer geniet van het mooie plaatje (inclusief het fort). 

Kirsten Maathuis

Frans Schoenmaker & Anderske de Jong

Astrid de Beus-Baars

Lisette Zinger- Koetze

Ik heb een foto bijgevoegd van de Citadeldrift in Nieuwegein.

Hier ben ik voor het eerst in Nieuwegein komen wonen. Mijn man en ik zijn hier voor het eerst gaan samenwonen in februari 1995. Daarna hebben we een huis gekocht op de Strawinskystraat. Daar zijn we in 1997 naar toe verhuisd en hebben we twee nieuwe Nieuwegeiners ter wereld gebracht en op laten groeien. Ik zal nu dus nooit meer kunnen vergeten hoe oud Nieuwegein is :-)

Jose van Plateringen

Het kippenbrugetje waar ik veel met me buuf overheen ging als we gingen wandelen. Helaas is zei overleden.