MenuZoek
Hello Bike deelfietsen

Deelfietsen

Hoi fiets! Oftewel ‘Hello Bike’ in goed Engels. Dat is de naam van de deelfietsen die je sinds kort rond City Plaza kunt huren. Ze staan op je te wachten in de fietsenstallingen De Fietspomp, De Snelbinder en bij het busstation. Handig als bijvoorbeeld je eigen fiets kapot is, je geen fiets hebt of als je met vrienden of familie van buiten de stad lekker actief op pad wil. 

Wat kost dat?

Een euro voor de eerste twintig minuten. Daarna kost de fiets vijf cent per minuut of €9 per 24 uur. Een OV-fiets huur je voor een vaste prijs van €4,15 per keer/ 24 uur. Vergelijk je de tarieven, dan is een Hello Bike vooral interessant voor korte ritjes tot anderhalf uur. Heb je langer een fiets nodig, dan is het goedkoper om een OV-fiets te pakken. Vooropgesteld natuurlijk dat de OV-fietsen na de verbouwing van het station bij City weer terugkomen. 

Hoe werkt het?

Met een app. De opstartkosten zijn €1,-. Daarna kun je met de app een fiets reserveren, openen en op slot zetten. Om de app te gebruiken heb je wel Bluetooth nodig. De Hello-Bike-app is te downloaden via de Apple App Store en de Google Play Store. Bedrijven kunnen ook een abonnement nemen voor hun medewerkers.

Komen er meer?

Er staan 38 fietsen op je te wachten. Je moet ze wel weer op dezelfde plek bij City terugbrengen maar daar komt binnenkort verandering in. Dan kun je ook deelfietsen huren en retourneren bij tramhalte Zuilenstein en bedrijventerrein de Liesbosch. 

Meer weten?

Kijk op https://hello-bike.net/