MenuZoek
Fietsenmakers

Fiets repareren

Om prettig en veilig te kunnen fietsen, is het belangrijk dat je fiets in orde is. Op diverse plaatsen in Nieuwegein kun je je fiets laten repareren door erkende fietsenmakers. Er is zelfs een mobiele fietsenmaker die bij je thuis komt. Krijg je pech onderweg en heb je twee linkerhanden? Dan is een pechhulp abonnement wellicht een idee. Je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag gaan. Met een beetje hulp van internet (of van iemand uit je omgeving) kom je een heel eind. Kom je er echt niet uit? Bij het Repair Café staan vrijwilligers klaar die samen met jou je fiets repareren.

Fietscheck

Met de online fietscheck van VVN check je snel of je fiets in orde is. Je doorloopt de punten en ziet meteen wat je moet controleren aan je fiets. Is er iets niet (helemaal) in orde, dan krijg je een handig lijstje en tips voor verbeteringen. Aan het eind van de fietscheck zie je jouw fietscheck score.

Doe de fietscheck

Fietsenmakers in Nieuwegein

Bij deze Nieuwegeinse fietsenwinkels kun je je fiets vakkundig laten repareren en een onderhoudsbeurt laten geven:

Fietspech onderweg

Wil je bij een lekke band, kapotte ketting, lege accu of andere fietspech onderweg verzekerd zijn van hulp? Er zijn diverse aanbieders die een pechhulp abonnement aanbieden. De grootste en bekendste zijn ANWB Wegenwacht Fiets en Fietsned Pechhulp.

Zelf je fiets repareren

Fietsreparaties kunnen duur uitvallen en een reden zijn om een fiets in de schuur te laten staan. Bij het Repair Café staan vrijwilligers klaar die samen met jou je fiets repareren. Zo leer je meteen hoe je de volgende keer zelf je band kunt plakken of een fietslampje vervangt.

Repair Café Nieuwegein
Elke eerste zaterdag van de maand
Hoe laat: 11.00 – 14.00
Waar: Parelduiker 13, Nieuwegein (Buurtplein Doorslag)

Repair Café Galecop
Elke derde zaterdag van de maand
Hoe laat: 11.00 – 14.00
Waar: Thorbeckeplein 183, Nieuwegein (Buurtplein Galecop)

Wil je tussendoor zelf aan de slag? Bekijk dan eens een van de vele filmpjes met uitleg over fietsreparatie op Youtube.
Fietsverlichting stuk? Met deze VVN filmpjes van fietsenmaker Jacco fix je je verlichting snel en simpel zelf.

Repair Café