MenuZoek
Zien & doen

Klimhal Pico Bellos, Blokhoeve

De Klimhal werd gebouwd door architectenbureau Jaco D. de Visser. Toen de huidige klimhal in Nieuwegein in 1994 werd gebouwd was het concept innovatief en ongekend. Inmiddels staan er door het hele land vergelijkbare klimdozen. “Ik wil best een nieuw klimcentrum bouwen, maar geen donker hol met klimgrepen aan de wand”, dat zijn de woorden van Johan Cavé bij aanvang van het project. Het Klimcentrum is een hal waarin bergsportoefenaars zich indoor kunnen uitleven aan een klimwand. Een ten einde van het ontwerp en bouwproces nog traditieloos gebouwtype in een landschap dat als enige context een parkeerplaats, en tennis/sporthal en een sloot heeft. Door de positionering van het gebouw en door de toegangsbrug over de sloot naar de entree, komt in tegenstelling tot de ernaast liggende anonieme sporthallen de voorkant van de sporthal aan de zuidzijde te liggen en is daarmee in deze strook een aanzet tot een reeks nieuwe sportgebouwen met de zelfde gerichtheid en relatie tot de omliggende (parkeer-) terrein.